Jaká je délka života tresky obecné?

Zatímco vzhledem není treska obecná nic zvláštního – její šedozelený hřbet a bílé břicho jí pomáhají splynout s okolním prostředím – i tak existuje něco, co ji činí skutečně fascinující. Tato ryba se za ideálních podmínek může dožít až 60 let.

Jak rychle roste treska?

Pohlavní dospělosti treska dorůstá již během 2 až 4 roku života, v oblasti Barentsova a Islandského moře ale až za 5 až 7 let. Tresky žijí v několika vzájemně oddělených populacích, které se rozmnožují v určitých oblastech oceánu v hloubkách okolo 200 metrů.
CachedSimilar

Jaká je délka života tresky obecné?

Kolik stojí kilo tresky?

Další informace

Cena za kg 185 Kč/kg
Váha 1 kg
Zpracování Filé porce (kostky)
Způsob produkce Odlov
Kategorie lovného zařízení Vlečné sítě

Jak nejlépe připravit třesku?

Postup přípravy. Filety tresky omyjte, důkladně osušte a rozdělte na porce. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte pár snítek tymiánu a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Ryba se bude péct asi 15 minut.

Čím se živí treska obecná?

Treska obecná (Gadus morhua, angl. cod) je dravá ryba, která se nejčastěji vyskytuje v severních vodách Atlantického oceánu od Špicberk k západnímu pobřeží Velké Británie a podél břehů Grónska a severní Ameriky. Mladé exempláře se živí měkkýši a malými kraby, později loví i menší ryby.

Kdy berou tresky?

Treska polak

Loví se především od května do října. Na počátku sezóny se loví obvykle na hloubkách nad 80 m, ale od července často i na přívlač v okolí porostů chaluh u břehů a podmořských hor na hloubce do 50 m. Obvykle bere na menší nástrahy délky do 15 cm (malé pilkery, úhoříci, chobotničky, twistery apod).

Jak chytat tresky?

Jak umělou nástrahu tahat? Nejlépe je gumovou nástrahu držet u dna, ovšem na dně je velmi dobré s nástrahou poskakovat, nadzvedávat ji. Právě tímto pohybem velice dobře napodobujeme raněnou rybičku. A na takovou kořist treska zaútočí mnohem pravděpodobněji.

Recept od Cuketky – treska obecná

Jak nejlépe připravit aljašskou tresku?

Vyrobeno z celých filet aljašské tresky zamražených na moři bezprostředně po výlovu. Nejjednodušší recept na zdravou přípravu: Nerozmražené filé osolte a okořeňte. Položte na pečicí papír a vložte bez podlévání do trouby rozpálené na 200°C. Pečte asi 10 minut bez otáčení.

Kde koupit třesku?

Treska tmavá filety

Najdete je v aktuálních letácích Tesco, BILLA či Lidl.

Jak dlouho Restovat tresku?

1. Očištěné filety tresky restujte na řepkovém oleji 10 minut z obou stran dozlatova. Osolte a opepřete.

Jak dlouho se smaží treska?

Pečte asi 10 minut bez otáčení. Také je možné ke konci přípravy položit na porce kousek másla a před podáváním lehce porce pokapat citronem. DĚTEM JE POTŘEBA KAŽDOU RYBU PŘED KONZUMACÍ ZKONTROLOVAT, ABY V NÍ NEBYLY KOSTI!

Kde se vyskytuje treska obecná?

Treska obecná obývá chladnější vody severního Atlantického oceánu. Vyskytuje se tak na východním pobřeží USA a Kanady, okolo Grónska, Islandu, Velké Británie, Španělska, Portugalska, Francie, Dánska, Norska, Finska a části evropského Ruska. Vyskytuje se i v Baltském moři, kam proniká z Atlantského oceánu.

Co je v Norsku za ryby?

Jak už všichni víme, tak Norsko je zcela po právu považováno za jednu z nejatraktivnějších zemí, a to nejen pro turisty, ale především také pro rybáře. V jezerech ležících na území Norska máme možnost ulovit trofejní štiky, okouny a pstruhy. Na řekách se máme možnost zaměřit na lov pstruhů, lipanů, ale také lososů.

Jak je to s Rybarenim v Norsku?

Zahraniční návštěvníci Norska mohou rybařit pouze na udici (nikoli do sítí nebo košů na kraby apod.), ulovené ryby si mohou ponechat pouze pro vlastní potřebu, nesmějí je prodávat. Pro lov ryb udicí na norském pobřeží nejsou zavedena žádná časová omezení, pouze v období od 1.9. do 31.5. je zakázán cílený lov okouníků.

Jak okořenit tresku?

Filet nakrájíme na menší kousky, osolíme, pokmínujeme, lehce posypeme paprikou a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a rozetřeným česnekem. Maso potřeme ochuceným máslem a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova.

Jak okořenit rybu?

Jak rybu ochutit

Nebojte se používat různé ochucené oleje, čerstvé bylinky, nebo svěží omáčky. Na mořské ryby je tradiční kombinace pepře a citronu, na sladkovodní sůl a kmín, ale možností je mnohem více. Ideální je, když se k rybě přidají čerstvé bylinky, které ji skvěle dochutí, ale zároveň chuť ryby nepřehluší.

Jak se připravuje tmavá treska?

Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.

Co obsahuje treska?

Treska má nízký obsah tuku i kalorickou hodnotu, je bohatá na omega 3 kyseliny, je zdrojem vitamínu B12, jódu a selenu. Konzumace tresky preventivně působí proti výskytu kardiovaskulárních chorob, infarktu myokardu či vysokému krevnímu tlaku.

Na co chytat tresky?

Treska obecná

Stacionární tresky, které žijí při březích Norska celoročně, je možné lovit celoročně. Loví se obvykle na pilkery, velké tresky na jigheady a jigy, menší ryby na nástrahy v systémku (úhoříci-gummimack, chobotničky, twistery, peříčka apod).

Kdy na tresky do Norska?

Obecně platí, že střední Norsko, zejména pak oblast Trøndelag, kam jezdí nejvíce českých rybářů, je dobré navštívit v jarních měsících březen – duben, když probíhá období tření tresky obecné, která se vytírá u pobřeží v obrovském množství.

Jaký prut do Norska?

Na cestu do Norska doporučujeme přibalit jeden středně těžký až těžký vláčecí prut, se kterým můžete chytat jak ze břehu, tak z lodi. Prut délky 2,4 – 2,7 m s vrhací zátěží 30-100 gramů se smekacím navijákem a minimálně 150 m splétané šňůry o nosnosti 15-25 kg vám ve většině případů dobře poslouží.

Jak dlouho se dělá ryba na pánvi?

Tak či tak, ryba je velmi křehká a nízkokalorická surovina, na pánvičce by určitě neměla plavat ve velké vrstvě tuku, připravujete-li ji napřírodno a ne v trojobalu. Filety opékejte 4 až 5 minut. Celou rybu pečte zhruba 4 minuty z každé strany.

Jak dlouho se smaží ryba?

Doba smažení závisí na tloušťce ryby. Silnější kousky smažte s kůží na povrchu, začínajíc od kůže. Po přibližně 8 minutách rybu otočte a smažte ji přibližně 5 minut, dokud nezhnědne. Tenčí kousky bez kůže smažte 3 minuty.

Jak okořenit třesku?

Filet nakrájíme na menší kousky, osolíme, pokmínujeme, lehce posypeme paprikou a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a rozetřeným česnekem. Maso potřeme ochuceným máslem a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova.

Jak naložit třesku?

Příprava – tresku omyjeme, osušíme, ochutíme kořením na ryby a na 2 hodiny naložíme do směsi bylinek (rozmarýn, tymián, smil) a citronového oleje. Poté filety po obou stranách opečeme na pánvi na oleji s bylinkami, ve kterém byly naloženy.

Jak ochutit třesku?

1. Z tresky nakrájíme porce (po 150 g), ochutíme solí, pepřem i tymiánem a pokapeme olivovým olejem.

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: