Jak se platí treska obecná?

Treska je hospodářsky nejvýznamnější mořskou rybou. Prodává se čerstvá, mražená, uzená, jako filé, játra se konzervují nebo se z nich vyrábí olej, z kůže a vzdušného měchýře klih, z odpadu rybí moučka.

Jak velká je treska?

Treska má tři odělené hřbetní ploutve, hnědozelený, tmavě skvrnitý hřbet a světlejší břicho. Tlama se nachází na spodní části hlavy. Většinou dorůstá délky necelých 80 cm, tresky ze severních moří bývají menší, atlantické vzácně dosahují délky 200 cm při hmotnosti kolem 90 kg, průměrná ryba váží kolem 6 kg.

Jak se platí treska obecná?

Kolik stojí kilo tresky?

Další informace

Cena za kg 185 Kč/kg
Váha 1 kg
Zpracování Filé porce (kostky)
Způsob produkce Odlov
Kategorie lovného zařízení Vlečné sítě

Jak ochutit třesku?

1. Z tresky nakrájíme porce (po 150 g), ochutíme solí, pepřem i tymiánem a pokapeme olivovým olejem.

Jak upéct třesku?

Filety tresky omyjte, důkladně osušte a rozdělte na porce. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte pár snítek tymiánu a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Ryba se bude péct asi 15 minut.

Kde žije treska?

Treska obecná obývá chladnější vody severního Atlantského oceánu. Vyskytuje se tak na východním pobřeží USA a Kanady, okolo Grónska, Islandu, Velké Británie, Španělska, Portugalska, Francie, Dánska, Norska, Finska a části evropského Ruska. Vyskytuje se i v Baltském moři, kam proniká z Atlantského oceánu.

Jak chytit třesku?

Jak umělou nástrahu tahat? Nejlépe je gumovou nástrahu držet u dna, ovšem na dně je velmi dobré s nástrahou poskakovat, nadzvedávat ji. Právě tímto pohybem velice dobře napodobujeme raněnou rybičku. A na takovou kořist treska zaútočí mnohem pravděpodobněji.

Jeden z mých úlovků…treska obecná

Kde koupit třesku?

Treska tmavá filety

Najdete je v aktuálních letácích Tesco, BILLA či Lidl.

Jak nejlépe připravit aljašskou tresku?

Vyrobeno z celých filet aljašské tresky zamražených na moři bezprostředně po výlovu. Nejjednodušší recept na zdravou přípravu: Nerozmražené filé osolte a okořeňte. Položte na pečicí papír a vložte bez podlévání do trouby rozpálené na 200°C. Pečte asi 10 minut bez otáčení.

Co k tresce?

Jaké víno k jaké rybě?

  1. Jemná ryba (např. treska)– suchý ryzlink, veltlín či vína na bázi sauvignonů
  2. Tučnější a hutnější ryby (např. losos) – růžová vína, burgundské, Chardonnay nebo Rulanské šedé
  3. Mořské plody (např. chobotnice) – šumivá vína, champagne.

Jak dlouho se peče filet?

Filety pečeme cirka 6 minut, steaky 10 minut, podle tloušťky. Zdali je ryba upečená zkontrolujeme špičkou nože: maso by se mělo od sebe samo oddělovat, ale zároveň zůstat měkké, šťavnaté a uvnitř matné.

Jak dlouho se pečou filety?

Rybí filé dejte do pekáče. Osolte, pokapejte citrónovou šťávou a na každý filet dejte plátek másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba dvacet minut.

Jak rychle roste treska?

Pohlavní dospělosti treska dorůstá již během 2 až 4 roku života, v oblasti Barentsova a Islandského moře ale až za 5 až 7 let. Tresky žijí v několika vzájemně oddělených populacích, které se rozmnožují v určitých oblastech oceánu v hloubkách okolo 200 metrů.

Co obsahuje treska?

Treska má nízký obsah tuku i kalorickou hodnotu, je bohatá na omega 3 kyseliny, je zdrojem vitamínu B12, jódu a selenu. Konzumace tresky preventivně působí proti výskytu kardiovaskulárních chorob, infarktu myokardu či vysokému krevnímu tlaku.

Jak dlouho se smaží treska?

Pečte asi 10 minut bez otáčení. Také je možné ke konci přípravy položit na porce kousek másla a před podáváním lehce porce pokapat citronem. DĚTEM JE POTŘEBA KAŽDOU RYBU PŘED KONZUMACÍ ZKONTROLOVAT, ABY V NÍ NEBYLY KOSTI!

Jak Osmazit tresku?

Tresku nakrájíme na hranolky, okořeníme a obalíme v mouce a posléze ve vinném těstíčku, které si připravíme dle našeho receptu z triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Tresku smažíme v rozehřátém rostlinném oleji dozlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky a lehce osolíme.

Jak dlouho se dělá treska?

Tresku pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut. Ryby je hotová, když její maso lístkuje a dá se snadno oddělit vidličkou. Opečené porce opatrně přeneseme na talíř a podáváme se šťávou z pekáče nebo s rozpuštěným máslem navíc.

Jak dlouho se dělá treska v troubě?

Tresku pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut. Ryby je hotová, když její maso lístkuje a dá se snadno oddělit vidličkou. Opečené porce opatrně přeneseme na talíř a podáváme se šťávou z pekáče nebo s rozpuštěným máslem navíc.

Jak upéct filet z tresky?

Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.

Jak dlouho se peče treska v troubě?

Tresku pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut. Ryby je hotová, když její maso lístkuje a dá se snadno oddělit vidličkou. Opečené porce opatrně přeneseme na talíř a podáváme se šťávou z pekáče nebo s rozpuštěným máslem navíc.

Jak chytat tresky?

Jak umělou nástrahu tahat? Nejlépe je gumovou nástrahu držet u dna, ovšem na dně je velmi dobré s nástrahou poskakovat, nadzvedávat ji. Právě tímto pohybem velice dobře napodobujeme raněnou rybičku. A na takovou kořist treska zaútočí mnohem pravděpodobněji.

Jak se připravuje tmavá treska?

Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.

Jak obalit tresku?

Porce tresky jemně osolíme a obalíme do klasického trojobalu, čili nejdříve hladkou mouku, pak vejce a na konec strouhanku – jestli máme rádi tlustší kůrčičku, vejce a strouhanku ještě zopakujeme. Připravené rybí porce usmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Jak usmažit tresku?

Filety z tresky osušte papírovou utěrkou, jemně osolte a opepřete. Strouhanku smíchejte s parmezánem a na drobno nasekanou pažitkou. Rybu obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Olej pomalu zahřejte v pánvi a filety smažte z každé strany na mírném ohni do zlata.

Jaké koření na tresku?

Příprava – tresku omyjeme, osušíme, ochutíme kořením na ryby a na 2 hodiny naložíme do směsi bylinek (rozmarýn, tymián, smil) a citronového oleje. Poté filety po obou stranách opečeme na pánvi na oleji s bylinkami, ve kterém byly naloženy.

Jak okořenit třesku?

Filet nakrájíme na menší kousky, osolíme, pokmínujeme, lehce posypeme paprikou a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a rozetřeným česnekem. Maso potřeme ochuceným máslem a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova.

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: